+Bombaytől Bangkokig ... + Szingapúrtól Bangkokig és tovább :)

Bakutól Bangkokig ... és tovább

Bakutól Bangkokig ... és tovább

Rögös úton hazáig - A Nílus nyomában

2021. február 14. - orietalnews

Nagyjából egy évvel ezelőtt "És ami következik..." címmel megírtam azt a meglehetősen grandiózus tervet, amivel lezártuk volna ázsiai kalandjainkat, hogy aztán három nappal később inkább egész Ázsia zárjon be... A bejegyzés pedig inaktívvá vált. Akár most is történhet hasonló malőr, ha viszont látjátok ezt a bejegyzést, az annyit tesz, hogy legalább elkezdhettük az utunkat.

Történt ugyanis, hogy a Qatar Airways jóvoltából kaptunk egy szabadjegyet, 2021 szeptembere előtt az általunk választott célpontra. Ázsia lakat alatt maradt az elmúlt egy évben, mi pedig régóta nem találkoztunk szeretteinkel, úgy döntöttünk tehát, hogy hazalátogatunk. Egy komolyabb kitérővel.

Afrikában ugyanis felmérték, hogy a koronavírus nincs a tíz legveszélyesebb helyi nyavalya között - főleg a fiatal populációra való tekintettel -, a még mélyebb szegénységbe visszatáncolni pedig nem túl jó ötlet, ezért meglehetősen lazán kezelték a járványügyi intézkedéseket. Ennek köszönhetően 2020-ban egyedül afrikai országok tudtak gazdasági sikertörténetet írni, nekünk pedig lehetőségünk adódott egy meglehetősen régi tervem megvalósítására. Legalábbis részben.

A tervek szerint a Kelet-afrikai nászútunk folytatásaként elindulnánk a Nílust követve Északra, bejárva Etiópiát, majd Szudánon át érve el Egyiptomot.

Természetesen az eredeti terveket a nehezen kiszámítható afrikai viszonyok felülírták, így valószínüleg nem jutunk el Tigray tartományba - pedig csak oda szántam volna tíz napot -, tehát nem tudjuk megnézni a Tízparancsolatot őrző templomot Aksumban, vagy éppen az elképesztő sziklatemplomokat. De azért bőven maradnak szuper programok ezen kívül is. Most maradjunk csak a reménybeli TOP10-nél:

*Az Omo-völgy döbbenetes törzsei

* Hiéna etetés Hararban (és talán végre látunk elefántot is a könyéken!)

* Danakil-mélyföld kénsivataga és az Erta-Ale vulkán

* Szamártúra a Simien és a Bale Mountains Nemzeti Parkokban

* Lalibela sziklatemplomai 

* Meroe Piramisok

* Abu Simbel

* Vitorlással Aswan és Luxor között

* Gíza környéki piramisok

* A végére pedig merülés a Vörös-tenger korallvilágában

 

 

 

Hát így. Aztán majd meglátjuk, hogy mi jön össze belőle... (A Google meglehetősen korlátozott szerkesztési funkcióinak hála, az alábbi térkép finoman fogalmazva is vázlatos.)

süti beállítások módosítása